Äntligen är vi FSC ®-certiferade!

Inget är viktigare än miljön, både i nutid och förstås i framtiden. Vi på Kartongbolaget ser kontinuerligt över hur vi kan bidra till att vår planet blir en bättre plats, nu senast genom att bli FSC® certifierade. FSC® står för Forest Stewardship Council® och är ett världsomspännande ideellt initiativ för att alla delar i förädlingsprocessen från träd till kartong, ska verka för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

 

Certifierade företag följer FSC®:s regler (standarden) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC®:s varumärke. FSC®-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, d v s ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Något vi verkar för på Kartongbolaget.

 

Finsmakeriet i Bollnäs...

...kontaktade oss och bad om vår hjälp att förpacka deras senaste produktkategori, delikat choklad som skulle packas i en serie förpackningar som ligger i linje med deras berömda pepparkakor.

 

Resultatet blev en väldigt nöjd ägare och snyggaste förpackningarna! Se bilden och imponeras av hur lika våra förpackningar är pepparkaksburkarna färgmässigt. Digitalt tryckta så klart. Petra som äger bolaget är väldigt nöjd!

Sköna Ting i digitaltryck

För ett par månader sedan började vi ett konceptuellt samarbete med Sara Enzell på Sköna Ting i Stockholm. Målet var att utveckla snygga presentförpackningar i passande set om 4 olika storlekar.

 

Tillsammans skapade vi lämpliga, staplingsbara storlekar och tack vare vår digitaltryckpress kan Sara nu variera trycket oändligt. Sara som specialiserat sig på tidlösa designer och gammaldags tryck är väldigt nöjd och kommer att utveckla flera designer framöver

 

Testar Fast Track

Nu är vi igång med vår nya superflexibla tjänst, som innebär små upplagor med minimal leveranstid. Här ser du en av våra standardförpackningar som Klackabackens mikrobryggeri  använt till sina snygga förpackningar. Det finns flera olika möjligheter för dig att få en snabb leverans som matchar just ditt behov.

 

Ett annat exempel på vår flexibilitet är när det Stockholmsbaserade framgångsrika reklamföretaget kontaktade oss med blixtsnabb förfrågan på onsdagen och på fredagen skickade vi färdigtryckta och perfekt utskurna digitalprover till huvudstaden.  12 olika förpackningar trycktes digitalt där dessa skulle användas inför avgörande beslut av bolagets fokusgrupper. En klar fördel att kunna ha konkreta förpackningar att utgå ifrån när stora beslut som dessa ska tas.

Joakim berättar

25 Oktober

Låt oss välkomna dig som läsare att följa med in på Kartongbolaget och träffa några av oss.

 

Din guide och berättare är Joakim Johansson, VD på Kartongbolaget och 3:e generationens ägare.

 

En film som ger dig en inblick i vår värld - varmt välkommen att klicka på bilden för att komma till filmen.

 

 

Digitalisering var på flera föreläsares läppar under Empackmässan

10 Oktober

Kartongbolaget lanserade till Empackmässan digitaltryckta give-aways. Vi ville visa vilka fenomenala möjligheter den digitala världen erbjuder dig som kund.

 

Möjligheten att kunna variera, numrera, personifiera, testlansera och varför inte köra en limited edition. Detta är bara några av anledningarna till varför det kan vara intressant för dig att fråga oss mer om hur vi kan skapa förutsättningar för dig och din förpackning.

 

Tittar du noga ser du vår bruna älg mitt i bilden - den går att trycka på i botten och ur baken ploppar det ut salta älgkulor...lite coolt tycker vi!

Årets coolaste

30 September

.Vi fortsätter på jultemat och presenterar ännu en go'bit som körts i vår produktion nu i höst. Haupt Lakrits har tillsammans med oss tagit fram en adventskalender med extra allt. Lådan har ett inrede med 23 små smakprovsrör och en burk lakrits till julafton för alla i släkten att dela på. Lådan är helsvart och logotypen är endast partiellt lackerad vilket ger ett anonymt, spännande och lyxigt intryck. Sleeven där trycket är anpassat med exakt precision kan tas av och lådan kan användas till annat, exempelvis som  presentförpackning.

Du når oss här!

Kartongbolaget i Hälsingborg AB

(+46) 42 39 12 30

 

info@kartongbolaget.se

Allerumsvägen 330

254 76 Allerum

 

Vi är stolta över våra certifikat!