Äntligen är vi FSC ®-certiferade!

Inget är viktigare än miljön, både i nutid och förstås i framtiden. Vi på Kartongbolaget ser kontinuerligt över hur vi kan bidra till att vår planet blir en bättre plats, nu senast genom att bli FSC® certifierade. FSC® står för Forest Stewardship Council® och är ett världsomspännande ideellt initiativ för att alla delar i förädlingsprocessen från träd till kartong, ska verka för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

 

Certifierade företag följer FSC®:s regler (standarden) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC®:s varumärke. FSC®-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, d v s ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Något vi verkar för på Kartongbolaget.

 

Finsmakeriet i Bollnäs...

...kontaktade oss och bad om vår hjälp att förpacka deras senaste produktkategori, delikat choklad som skulle packas i en serie förpackningar som ligger i linje med deras berömda pepparkakor.

 

Resultatet blev en väldigt nöjd ägare och snyggaste förpackningarna! Se bilden och imponeras av hur lika våra förpackningar är pepparkaksburkarna färgmässigt. Digitalt tryckta så klart. Petra som äger bolaget är väldigt nöjd!

 

 

Empack 2017 - vi finns där

5-6 oktober går årets stora mässevenemang av stapeln. Du finner oss på Kartongbolaget, mitt i lokalerna på Kistamässan i Stockholm.

 

Du möter oss i monter G:08 - välkommen:

Joakim Johansson, VD

Jesper Andréalund, Försäljning & Konstruktion

Peter Hauggaard, Marknad & Försäljning

Linnea Löfgren, Förpackningsdesign

Jörgen Karlsson, Prepress

Roger Larsson, Inköp & Beredning

 

Kom och ställ frågor, diskutera, känn och kläm på våra förpackningar och låt dig inspireras till framtida snygga och genomtänkta förpackningslösningar för dina produkter.

 

 

 

Sommartider

Otaliga är sommarlåtarna som många av oss nynnar på. En annan låttext är mitt i prick för perioden vi befinner oss i: juni, juli, augusti.

 

Mellan 19 juni - 11 augusti kör vi sommar-produktionsläge, vilket innebär att vi har öppet och producerar med halverad personalstyrka. Vi nås på telefon och mail i vanlig ordning.

 

Nu är det snart dags att njuta av sill, potatis och goa, röda gubbar. Vi önskar er alla,

TREVLIG MIDSOMMAR!

 

Sköna Ting i digitaltryck

För ett par månader sedan började vi ett konceptuellt samarbete med Sara Enzell på Sköna Ting i Stockholm. Målet var att utveckla snygga presentförpackningar i passande set om 4 olika storlekar.

 

Tillsammans skapade vi lämpliga, staplingsbara storlekar och tack vare vår digitaltryckpress kan Sara nu variera trycket oändligt. Sara som specialiserat sig på tidlösa designer och gammaldags tryck är väldigt nöjd och kommer att utveckla flera designer framöver

 

FSC®, vad innebär det?

7 April

Ännu en spännande förkortning, som i princip betyder att alla som är certifierade tar ett stort ansvar för avverknings- och produktionsprocessen. I centrum står självklart en hållbar och miljövänlig värdekedja där allt syftar till långsiktig hållbarhet. Naturligtvis är alla de material vi producerar på redan FSC-certifierade, och inom kort kommer hela vår produktion också att certifieras.

 

Vad förkortningen betyder? Forrest Stewardship Council, vilket är en global oberoende medlemsorganisation.

 

 

 

 

Testar Fast Track

Nu är vi igång med vår nya superflexibla tjänst, som innebär små upplagor med minimal leveranstid. Här ser du en av våra standardförpackningar som Klackabackens mikrobryggeri  använt till sina snygga förpackningar. Det finns flera olika möjligheter för dig att få en snabb leverans som matchar just ditt behov.

 

Ett annat exempel på vår flexibilitet är när det Stockholmsbaserade framgångsrika reklamföretaget kontaktade oss med blixtsnabb förfrågan på onsdagen och på fredagen skickade vi färdigtryckta och perfekt utskurna digitalprover till huvudstaden.  12 olika förpackningar trycktes digitalt där dessa skulle användas inför avgörande beslut av bolagets fokusgrupper. En klar fördel att kunna ha konkreta förpackningar att utgå ifrån när stora beslut som dessa ska tas.

 

 

Kartongbolaget Fast Track

29 December

I de sista skälvande minutrarna av det fantastiska året 2016 vänder vi redan nu blickarna framåt mot 2017.

 

Efter det första året med vår HP Indigo 30 000 kan vi konstatera att intresset varit enormt. Vi har med stolthet levererat ett stort antal olika produkter till varierande verksamheter runt om i Skandinavien. På det nya året kommer vi att ytterligare stärka vårt erbjudande för de mindre upplagorna. Vi tjuvstartar och öppnar en julklapp från oss redan nu. En julklapp vi lovar att återkomma till i första nyhetsbrevet 2017 med mer information om vilka möjligheter du som kund erbjuds genom vår nya tjänst "Fast track".

Öppettider under julhelgerna

Under jul-, nyår- och trettondagshelgerna håller vi stängt följande dagar:

fredagen den 23 dec

tisdagen den 27 dec

torsdagen den 5 jan

Varmt välkomna övriga dagar då vi finns på plats!

Joakim berättar

25 Oktober

Låt oss välkomna dig som läsare att följa med in på Kartongbolaget och träffa några av oss.

 

Din guide och berättare är Joakim Johansson, VD på Kartongbolaget och 3:e generationens ägare.

 

En film som ger dig en inblick i vår värld - varmt välkommen att klicka på bilden för att komma till filmen.

 

 

Digitalisering var på flera föreläsares läppar under Empackmässan

10 Oktober

Kartongbolaget lanserade till Empackmässan digitaltryckta give-aways. Vi ville visa vilka fenomenala möjligheter den digitala världen erbjuder dig som kund.

 

Möjligheten att kunna variera, numrera, personifiera, testlansera och varför inte köra en limited edition. Detta är bara några av anledningarna till varför det kan vara intressant för dig att fråga oss mer om hur vi kan skapa förutsättningar för dig och din förpackning.

 

Tittar du noga ser du vår bruna älg mitt i bilden - den går att trycka på i botten och ur baken ploppar det ut salta älgkulor...lite coolt tycker vi!

EMPACK 2016

10 Oktober

EMPACK-mässan närmar sig med stormsteg och vi har en Är nu avslutad, och det blev en fantastisk succé för oss på Kartongbolaget. Enorm trafik i montern, fantastiska talare och scensponsringen gav massor med spännande kontakter. Återkopplingen från våra kunder är väldigt positiv. Vi glädjs åt att denna storsatsning blev så väl mottagen.

 

Årets coolaste

30 September

.Vi fortsätter på jultemat och presenterar ännu en go'bit som körts i vår produktion nu i höst. Haupt Lakrits har tillsammans med oss tagit fram en adventskalender med extra allt. Lådan har ett inrede med 23 små smakprovsrör och en burk lakrits till julafton för alla i släkten att dela på. Lådan är helsvart och logotypen är endast partiellt lackerad vilket ger ett anonymt, spännande och lyxigt intryck. Sleeven där trycket är anpassat med exakt precision kan tas av och lådan kan användas till annat, exempelvis som  presentförpackning.

Vinnaren!

26 September

EMPACK-mässan närmar sig med stormsteg och vi har en vinnare till tävlingen Design Challange. Det blev Malmö Chokladfabrik AB som lockade våra konstruktörer till att skapa denna adventskalender med nominering lydande:

Kartongbolaget har skapat en säsongsanpassad produkt åt Malmö Chokladfabrik. En adventskalender utformad som en byrå med utdragbara byrålådor, producerad i Kartongbolagets digitaltryckpress. Här finns de bästa förutsättningarna för att jobba med kortare serier som i detta fallet. Byt tryck och du har en kalender till påsk eller varför inte ett smyckeskrin?

 

In och kolla vårt och andras bidrag HÄR!

 

Tävlingsdags!

10 Augusti

Vi gillar utmaningar, nu är det dags för nästa! Kartongbolaget utlyser en förpackningstävling. Fånga möjligheten och förverkliga en av era goda idéer.

Hur ska ni gå tillväga?

 

Jo – nu erbjuder vi dig som kund att delta i en helt kostnadsfri tävling, där vi tar fram spännande och kreativa förpackningslösningar till en produkt som du vill ha förpackad. De 10 första uppslagen/ produkterna som skickas till oss deltar i en gratis tävling. Vi kommer senare att kora en vinnare som vi kommer att anmäla till den stora förpackningstävlingen på Empack i Stockholm 5-6 oktober.

 

Tävlingsbidrag mailas senast den 15/8 till: peter@kartongbolaget.se

LYCKA TILL och välkomna med bidragen!

Sommaröppet! 12 juni Vi uppmuntrar Dig som kund och samarbetspartner att vara ute i god tid vid orderläggning för att vi ska kunna säkerställa leverans inom önskad tid. Under sommarmånaderna kommer vi ha öppet – med reducerad bemanning v. 25–32. Väl mött – kamraterna på Kartongbolaget!

Vårt senaste tillskott är..

5 Juli

.. Linnea Löfgren, som förstärker oss på design/konstruktions- och sales support sidan.

Linnea ansökte spontant och tycke uppstod direkt. Så efter avslutad utbildning på Nackademin i Stockholm började hon hos oss direkt.

Hon är en ung, energisk tjej från Värnamo som nu flyttat till Sundets pärla för att ytterligare förbättra vår service mot dig som kund. Hennes främsta intressen är skapa, träna med frisk luft och umgås med vänner och familj.